Simpele mensen veranderen de wereld

The Iceman

Eerst even dit. Het is ‘noteworthy’ om even met je te delen hoe deze podcast tot stand is gekomen. Gisteren liep ik samen met een buddy van mij door het Vondelpark. We voerden een mooie dialoog. ‘Ik ben er klaar voor’ zei hij. ‘Nu is het moment om mijn vleugels verder uit te slaan’ voegde hij eraan toe. Ik knikte instemmend. Ik wist precies waar hij het over had.

Maar je kan nóg zo hard roepen dat je toe bent aan de volgende stap. Toe bent aan meer succes, meer geluk of nieuwe ‘likeminded’ mensen in je leven. Maar er is wel 1 voorwaarde: Je moet het ook volledig voelen. Dit was zo’n moment. Ik dacht na over doelen die ik wilde verwezenlijken, successen die ik wilde behalen en mensen die ik graag in mijn podcast wilde ontvangen.

En toen gebeurde er iets opmerkelijks…

‘Ben jij The Iceman Wim Hof?’ vroeg ik aan een man die met zijn hond voorbij liep terwijl wij inmiddels in het gras lagen. Hij knikte. Dit is het moment, zei mijn maatje. ‘Ik dacht aan ons gesprek en zei vanbinnen; ‘Ik ben er klaar voor’. ‘Wim?’ Vroeg ik. ‘Wil je deelnemen in mijn podcast?’ Wim dacht even en zei toen dat ik dat met zijn boekingsbureau moest overleggen en dat hij vrij vol zat. Meteen daarop bedacht hij zich en zei; ‘Neem ‘m hier meteen maar op die podcast.’ En zo geschiedde. Volledig geïmproviseerd pakte ik mijn smartphone. Het werd een open gesprek van 22 minuten.

Dus. Deze aflevering heeft een iets andere geluidskwaliteit dan je van ons gewend bent. Hij is ook iets korter dan je gewend bent. Desalniettemin deel ik ‘m vol trots met je. Tot slot wil ik Wim nog even kort aan je ontroduceren.

Wim Hof, bekend onder de naam “The Iceman”, is een Nederlander die diverse kouderecords op zijn naam heeft staan. Hij ontwikkelde een methode waardoor ook andere mensen beter bestand tegen koude zouden zijn, de Wim Hofmethode. Uit onderzoek is gebleken dat zijn lichaam een natuurlijke aanleg heeft om bij lage temperaturen meer bruin vetweefsel te activeren en meer lichaamswarmte te produceren dan bij een gemiddeld persoon het geval is. Inmiddels is Wim een wereldwijd begrip, en helpt hij met zijn methodieken diverse ziekten, stress, angst en depressie de wereld uit.

In deze podcast vertelt Wim wat er wat hem betreft in de kern mis gaat bij President Trump. We werpen een blik op externe problemen zoals macht, terrorisme en consumentisme. En we werpen een blik op interne problemen zoals depressie, ziekten en angst. Verder geeft Wim een nieuwe definitie van het woord verlichting, en maakt hij inzichtelijk hoe creativiteit ons leven twee keer zo waardevol kan maken.

Verder leer je in deze podcast:
• Wie de échte terroristen zijn van deze tijd
• Waarom je niet bang hoeft te zijn voor de dood
• Waarom iedereen de keuze heeft om gelukkig en gezond te zijn
• Hoe moeders de wereld kunnen redden
• Waarin de meeste psychotherapeuten de kort schieten
• Bonus: Hoe we om moeten gaan met het bekende onbekende

In contact met Wim Hof
• Website: www.innerfire.nl
• Instagram: www.instagram.com/iceman_hof
• LinkedIn: www.linkedin.com/in/wim-hof
• Facebook: www.facebook.com/icemanwimhof
• Contact: www.innerfire.nl/contact

Meepraten?
Wil je feedback geven of inspiratie delen? Tweet met ons via @heldenenhordes of #heldenenhordes. En laten we vrienden worden op:

• Twitter: @heldenenhordes
• Instagram: https://www.instagram.com/dr.woe/
• Facebook: https://www.facebook.com/heldenenhordes

++++++

Pssst! Wil jij jouw verhaal kraakhelder kunnen vertellen?

Wat is Apple zonder Think Different? Wat is Tony’s Chocolonely zonder slaafvrije chocola en wie ben jij zonder jouw verhaal? Door dat verhaal heeft Apple geen klanten maar fans, en kan Tony’s Chocolonely twee keer zoveel vragen voor een reep chocola.

Wij zijn ervan overtuigd dat een helder verhaal je meer rust, omzet en zingeving geeft. En veel van onze gasten weten dat. Met onze hulp hebben zij dan ook hun verhaal kraakhelder gemaakt. In onze online opleiding kun jij zelf jouw verhaal bevrijden. In 5 hoofdstukken, diverse video’s en toffe opdrachten kom jij tot jouw kernverhaal.

Als trouwe luisteraar van deze podcast heb ik besloten iets voor je terug te doen. Jij kan net zoals onze gasten jouw verhaal bevrijden met een fikse korting. Bovenop de actie die nu loopt wil ik je nog eens 10% extra korting geven. Ga naar www.bevrijdjeverhaal.nu/heldenenhordes om gebruik te maken van deze tijdelijke actie.

Extra uitleg over de opleiding? Check www.bevrijdjeverhaal.nu

Meer info of gewoon ff bellen? Stuur Eddy alvast een appje: 0647605619.

Zin in meer hordes?

Beluister dan ook de gesprekken die we met deze helden voerden.

Mis geen aflevering

Meld je aan, en wij zorgen dat jij het middelpunt blijft in een web van Makers, Creators & Worldshakers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.