Een toekomst na tantra en terpentine

Schrijver & Master of Science

Als twaalfjarige millenial was Michiel er vroeg bij met gameverslaafd raken. Na een tienertijd worstelen met virtuele super stimulatie structureren kon hij stoppen en ging studeren. Op de universiteit belandde hij per toeval in colleges over de neurobiologie van verslaving. Dit feest van herkenning gaf hem de wetenschappelijke landkaart van een modern probleem waar tienduizenden jongeren in verzeild raken. Nu is Michiel Smit schrijver, spreker, coach en neuro-onderzoeker op het gebied van Gameverslaving . Zijn doel: zorgen dat zomin mogelijk jongeren virtueel verdwalen en ze juist te helpen om te wortelen en groeien in de bredere wereld.

Waarom verspijkert de jeugd uren aan games om een virtueel zwaard te winnen, terwijl ze nauwelijks discipline kunnen opbrengen voor hun gitaarles of volgende toets? Waarom gaan de meeste campagnes over roken en drank terwijl de er veel meer jongeren verslaafd zijn aan hun scherm dan aan die sigaret? In gesprek met Michiel Smit belichten we de wolf in schaapskleren van de 21e eeuw. Je ontdekt hoe verslaving werkt, waarom de nieuwe generatie emotioneel vaak verder is dan hun ouders, en waarom onze geest veel meer van de ander verschilt dan ons fysieke lichaam. Ook praten we over de magie van echte aandacht, en last but not least… waarom een middelbare vrouw met een unisex pakje uit Almere meer teweeg kan brengen dan de sterkste drugs.

Verder leer je in deze podcast:
• Waarom we begeleiding nodig hebben in een wereld waarin alles kan
• Waarom tantra sterker kan zijn dan drugs
• Waarom gameverslaving geen spelletje is
• Waarom een computergame een oud kampvuur verhaal is zonder einde
• Hoe je terpentine kan eten
• Of de technologie de baas over ons wordt
• Bonus: Een uiteenzetting van hoe een oude vrouw ruikt

In contact met Michiel
• Boek van Michiel: tiny.cc/avy8hz
• Michiel in de Volkskrant: tiny.cc/rxy8hz
• Michiel nog een keer in de volkskrant: tiny.cc/jyy8hz
• Michiel bij de NPO: tiny.cc/ya08hz
• LinkedIn: www.linkedin.com/in/michiel-smit-65bb69183/
• Contact: Michiel.smit8@gmail.com

Hoi, mogen wij 5 sterren?
Vind je Helden en Hordes tof? Wij van Helden en Hordes in ieder geval wel. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen bereiken. En jij kan daar bij helpen door ons 5 sterren te geven op iTunes. Heel fijn als je dat als blijk van waardering zou willen doen: https://goo.gl/6Y1PWV

Meepraten?
Wil je feedback geven of inspiratie delen? Tweet met ons via @heldenenhordes of #heldenenhordes. En laten we vrienden worden op:

• Twitter: @heldenenhordes
• Instagram: https://www.instagram.com/heldenenhordes
• Facebook: https://www.facebook.com/heldenenhordes
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVHfAcohTr05Ilt4G7BULUA

Liefde gaat door de maag
Wij van Helden en Hordes geloven dat echte verbinding ontstaat wanneer je samen een hapje eet. Daarom eten we – vooraf aan iedere aflevering – een hapje met onze gast. Dat hapje krijgen wij van Chickpea Falafel uit Haarlem. En als je het ons vraagt oprecht de beste Falafel in town. Niet alleen omdat het vers is. Ook niet enkel vanwege de veganistische ingrediënten, maar vooral omdat je voelt dat het een restaurant is met een verhaal. Wat voor verhaal? Dat kun je binnenkort van founder Mischa zelf horen in de Helden en Hordes podcast, nadat we een hapje gegeten hebben natuurlijk. 😉

++++++

Pssst! Kun jij kraakhelder verwoorden wat je komt brengen?

Er wordt gezegd dat er momenteel meer coaches bestaan dan coachees, meer fotografen dan modellen, en meer schrijvers dan lezers. Nooit eerder waren er zoveel ondernemers als afgelopen jaar. Reuze gezellig zou je misschien denken, maar het zet ons ook op scherp. De keuze voor onze klanten in reuze. Voor jou 10 anderen, in een landschap waar velen op papier precies hetzelfde doen als jij. Daarom dien je als ondernemer kraakhelder te kunnen verwoorden wat jouw vierkante meter is.

Als business coach en woordkunstenaar help ik jou met het meesterlijk verwoorden van jouw klantbelofte. We maken jouw verhaal kraakhelder. Want een verhaal dat achter je staat, gaat voor je werken. Als je wil dat ik jou ondersteun bij het bevrijden van jouw propositie, dan mag je contact met mij opnemen. Op naar meer overtuigingskracht, daadkracht en helderheid!

Cheers,
Eddy – 06 47605619
Of kijk even op mijn website: www.eddyboom.nl

Zin in meer hordes?

Beluister dan ook de gesprekken die we met deze helden voerden.

Mis geen aflevering

Meld je aan, en wij zorgen dat jij het middelpunt blijft in een web van Makers, Creators & Worldshakers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.