Wie denk je wel niet dat je bent?!

H&H Live

Waarom zouden we ons irriteren aan die ander, als blijkt we precies hetzelfde zijn? Waarom proberen we nieuw gedrag te leren, als blijkt dat we juist gedrag zouden moeten afleren? En waarom zou je proberen te accepteren wie je bent, als blijkt dat je heel iemand anders bent?

In februari van 2019 zette ik Netflix aan. Om te kijken naar een docu van de beroemde acteur Jim Carey. Jim zou voor 4 jaar de rol van Andy Kaufman aannemen. Een inmiddels overleden comedian met veel aanzien. De docu illustreert een Jim die volledig naar de achtergrond verdwijnt. En etaleert een Andy, die ook buiten de filmset als Andy door het leven gaat. Zelfs toen hij ruzie had bleef hij zich voordoen als Andy. En ook toen hij net wakker werd nadat hij was flauwgevallen bleef hij Andy.

Totdat zijn rol er na 4 jaar op zat, en hij weer volledig Jim Carey mocht zijn. Maar wou Jim na al die jaren nog Jim zijn? Wou hij, naast zijn goede gedrag ook al zijn problemen terug? En zo besloot hij een nieuwe identiteit aan te nemen. Een Jim zonder sores. Een probleemloos persoon, die door de media letterlijk voor gek werd verklaard.

In deze editie van Helden en Hordes live, gaan we vanuit de Haarlemse Bibliotheek in gesprek met Edwin. En we verkennen onze identiteit. We zoomen in op je overtuigingen, je conditioneringen en je patronen, om er achter te komen dat we niet in hypnose moeten komen om te veranderen, maar dat we er juist uit moeten stappen. In deze episode leer je of je anders moet zien, of dat je anders moet zijn. Of je anders moet doen, of dat je anders moet denken. We geven woorden aan wat jij zou kunnen worden. Zodat je kunt worden wie je bent. Wie je dan ook wel niet denkt dat je bent. Ladies and gentlemen… Edwin Selij!

In deze zesde Helden en Hordes live onderzoeken we de zin en waanzin rondom wie jij wel niet denkt dat je bent. Met herkenbare voorbeelden, treffende metaforen en wetenschappelijke onderbouwing ontdek je alles over de wonderlijke wereld van hypnose, en hoe deze zich verhoudt tot jouw identiteit. Want wat blijkt? Iedereen zit in hypnose. Helaas zit niet iedereen in een prettige hypnose. Soms krijg je geen beter leven door in hypnose te gaan, maar juist door uit je huidige hypnose te komen! Hoe dat werkt? Tijdens deze live podcast ontdek je de kracht van visualisatie, hoe je van denkfout naar denkgoed gaat, en waarom elk persoon ieder persoon kan zijn, en daarmee een stuk gelukkiger.

Edwin Selij is eigenaar van het grootste Hypnose instituut van Nederland met meer dan 400 opgeleide professionals en 14 jaar praktijk ervaring helpen ze honderden mensen per jaar. Zelf is Edwin zijn verslaving van de een op de andere dag de baas geworden, en ziet hij zijn kwaliteit van leven nog dagelijks toenemen.

Eddy Boom is woordkunstenaar met 3x woordwaarde, storytelling coach en host van de Helden en Hordes podcast. Talloze boeken, gesprekken en seminars over persoonlijke ontwikkeling bewogen hem van Nederland naar Engeland en van maakbaarheid naar mindfulness. Als storyteller heeft Eddy bij ieder onderwerp een passende anekdote of metafoor, en als coach en interviewer weet hij op een vriendelijke manier binnen no-time iemands werkelijke waarheid omhoog te halen.

Verder leer je in deze podcast:
– waarom niet iedereen aan persoonlijke ontwikkeling zou moeten doen
– hoe je van denkfout naar denkgoed gaat
– hoe je oude patronen afleert
– waarom je kan kiezen wie je wil zijn
– hoe jouw geloof de waarheid beïnvloed
– wat het Raikov effect inhoud
– Bonus: waarom jij een hologram bent

In contact met Edwin
• Website: www.hypnoseinstituutnederland.nl
• Boek van Edwin: https://bit.ly/2Ryan01
• Twitter: @edwinselij
• Instagram: @edwinselij
• LinkedIn: www.linkedin.com/in/edwinselij
• Facebook: https://www.facebook.com/EdwinSelij

In contact met Eddy
• Website: www.eddyboom.nl
• Twitter: @boomeddy
• Contact: eddy@eddyboom.nl
• Instagram: www.instagram.com/eddy_boom/
• Facebook: www.facebook.com/eddy.boom1
• LinkedIn: www.linkedin.com/in/eddyboom/
• Foto’s van Eddy: www.unsplash.com/@eddyboom

Hoi, mogen wij 5 sterren?
Vind je Helden en Hordes tof? Wij van Helden en Hordes in ieder geval wel. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen bereiken. En jij kan daar bij helpen door ons 5 sterren te geven op iTunes. Heel fijn als je dat als blijk van waardering zou willen doen: https://goo.gl/6Y1PWV

Meepraten?
Wil je feedback geven of inspiratie delen? Tweet met ons via @heldenenhordes of #heldenenhordes. En laten we vrienden worden op:

• Twitter: @heldenenhordes
• Instagram: https://www.instagram.com/heldenenhordes
• Facebook: https://www.facebook.com/heldenenhordes
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVHfAcohTr05Ilt4G7BULUA

Liefde gaat door de maag
Wij van Helden en Hordes geloven dat echte verbinding ontstaat wanneer je samen een hapje eet. Daarom eten we – vooraf aan iedere aflevering – een hapje met onze gast. Dat hapje krijgen wij van Chickpea Falafel uit Haarlem. En als je het ons vraagt oprecht de beste Falafel in town. Niet alleen omdat het vers is. Ook niet enkel vanwege de veganistische ingrediënten, maar vooral omdat je voelt dat het een restaurant is met een verhaal. Wat voor verhaal? Dat kun je binnenkort van founder Mischa zelf horen in de Helden en Hordes podcast, nadat we een hapje gegeten hebben natuurlijk. 😉

++++++

Pssst! Kun jij kraakhelder verwoorden wat je komt brengen?

Er wordt gezegd dat er momenteel meer coaches bestaan dan coachees, meer fotografen dan modellen, en meer schrijvers dan lezers. Nooit eerder waren er zoveel ondernemers als afgelopen jaar. Reuze gezellig zou je misschien denken, maar het zet ons ook op scherp. De keuze voor onze klanten in reuze. Voor jou 10 anderen, in een landschap waar velen op papier precies hetzelfde doen als jij. Daarom dien je als ondernemer kraakhelder te kunnen verwoorden wat jouw vierkante meter is.

Als business coach en woordkunstenaar help ik jou met het meesterlijk verwoorden van jouw klantbelofte. We maken jouw verhaal kraakhelder. Want een verhaal dat achter je staat, gaat voor je werken. Als je wil dat ik jou ondersteun bij het bevrijden van jouw propositie, dan mag je contact met mij opnemen. Op naar meer overtuigingskracht, daadkracht en helderheid!

Cheers,
Eddy – 06 47605619
Of kijk even op mijn website: www.eddyboom.nl

Zin in meer hordes?

Beluister dan ook de gesprekken die we met deze helden voerden.

Mis geen aflevering

Meld je aan, en wij zorgen dat jij het middelpunt blijft in een web van Makers, Creators & Worldshakers.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.